Uw partner in cassatie
Wat houdt cassatie in?
De Hoge Raad der Nederlanden is de hoogste civiele rechter in Nederland. De primaire taak van de Hoge Raad is het bewaken van de rechtseenheid en het leven van een bijdrage aan de rechtsontwikkeling, naast de taak van rechtsbescherming.
De procedure bij de Hoge Raad is geen derde ‘feitelijke instantie’ zoals de procedure bij de rechtbank en het gerechtshof. De Hoge Raad onderzoekt of het gerechtshof het recht en de processuele regels juist heeft toegepast en doet dat op basis van het procesdossier zoals dat ter beoordeling voorlag aan het gerechtshof. Er kunnen in cassatie geen nieuwe feitelijke argumenten naar voren worden gebracht, en het is evenmin mogelijk om nog nieuwe stukken in het geding te brengen. Feitelijke oordelen worden in cassatie marginaal getoetst. Een en ander brengt mee dat het toetsingskader in cassatie beperkt is en dat slechts in een beperkt aantal situaties het mogelijk is om een zaak aan de Hoge Raad voor te leggen. Specialistische kennis is dus vereist om te kunnen vaststellen of cassatie mogelijk is.
Wat is onze ervaring op het gebied van cassatie?
Het procederen in cassatie vergt specifieke kennis en kunde. Om die reden mogen uitsluitend advocaten die zijn toegelaten als advocaat bij de Hoge Raad der Nederlanden, procederen bij de Hoge Raad. Bij ons kantoor zijn dat Marc Janssen en Katrien van Stratum.
- Marc Janssen is gespecialiseerd in cassaties op het gebied van het verbintenissen- en goederenrecht, insolventierecht, ondernemingsrecht, arbeidsrecht en IPR;
- Katrien van Stratum is gespecialiseerd in cassaties op het gebied van (alle facetten) van het personen- en familierecht (in het bijzonder het huwelijks- en relatievermogensrecht) en het erfrecht;
Zij hebben jarenlange ervaring in het behandelen van cassatiezaken en een bewezen trackrecord van succesvolle cassatieprocedures.
Wanneer dient u een cassatieadvocaat in te schakelen?
Uw ontving een negatieve uitspraak: wat nu?
Het is verstandig om in een zo vroeg mogelijk stadium – bij voorkeur via uw advocaat – contact op te nemen met een van onze cassatieadvocaten om de mogelijkheden van een cassatieberoep te bespreken. Cassatietermijnen variëren van acht dagen tot drie maanden. Het is van belang om zo snel mogelijk vast te stellen wat in uw zaak de toepasselijke termijn is. Niet in alle zaken staat cassatieberoep open.
Onze cassatieadvocaten zullen u adviseren over de cassatiemogelijkheden en bij gebleken mogelijkheden u bijstaan in de procedure bij de Hoge Raad.
Uw wederpartij ging in cassatie: wat nu?
De positie van de verwerende partij in cassatie is anders dan in de procedure bij de rechtbank of het hof. Onze cassatieadvocaten zullen u adviseren over de kans van slagen van het ingestelde cassatieberoep, de vraag of het raadzaam is om verweer te voeren en of er gronden zijn voor een (voorwaardelijk) incidenteel cassatieberoep.
Wat is onze werkwijze?
Onze cassatieadvocaten zullen u altijd eerst een schriftelijk cassatieadvies geven waarin u geadviseerd wordt over de mogelijkheden en kansen in een cassatieprocedure en de bijbehorende risico’s. Als dat advies negatief is dan zal er geen cassatie worden ingesteld (omdat de mogelijkheden daartoe ontbreken) of geen verweer worden gevoerd. Als het advies positief is zal er in overleg met u tijdig cassatie worden ingesteld of verweer worden gevoerd.
Waarom kiest u voor onze cassatieadvocaten?
Onze cassatieadvocaten hebben bewezen expertise en ervaring op het gebied van cassaties. Daarnaast hechten wij veel waarde aan een persoonlijke benadering en open communicatie met onze cliënten. Wij stellen uw belangen altijd voorop en streven naar de best mogelijke uitkomst voor uw zaak. Neem contact met ons op om uw zaak te bespreken en te ontdekken hoe onze cassatieadvocaten u kunnen helpen.
Bij ons bent u verzekerd van professionele ondersteuning op het gebied van cassatie. Neem contact op met onze advocaten om meer informatie te ontvangen of een vrijblijvend gesprek in te plannen.